by K10

Ik ben Kristien en heb het geluk gekend te mogen opgroeien in een vrij groot en warm gezin waar mijn ouders meester waren om iets te maken uit niets. Een elektrische go-cart met delen van een afgedankte wagen, de mooiste kleding uit een lapje stof...

Zelf bracht ik als kind al heel wat vakanties door met "knutselkampjes" bij de banier.

Naast studies kreeg ik, toen en nu, ook alle kansen om te doen wat ik graag doe.

 

 

 

Academie

In 2004 ben ik naar de kunstacademie te Hasselt gegaan voor een opleiding "beeldende vorming". Mijn leraar, Michel Gruyters, had veel invloed op mijn kijk op mooie dingen en van hem kreeg ik de technische kneepjes van het schilderen, tekenen, drukken, keramiek,... onder de knie. Vervolgens ben ik een jaar gaan tekenen bij Freddy Schoofs om een juiste basis te krijgen alvorens aan het echte werk "Toegepaste Grafiek" te beginnen.

Die eerste 3 jaar "Toegepaste Grafiek"mocht ik verschillende druktechnieken ontdekken en het vierde jaar deed ik een huisstijlontwerp voor een bedrijf om ook de meer theoretische aspecten van grafisch vormgeven onder de knie te krijgen.

 

Virtus

... verwijst naar toewijding, moed en doorzetting. En dat geeft aan wat er voor mij nodig was om eind 2012 te kiezen voor mijn droom om het creatieve pad te nemen, nu zonder de sturing van mijn leermeesters Heidi en Michel en zonder het klankbord van mijn maatjes Bene, Mieke, Mukie ... en al de andere medestudenten. Ik zal wellicht altijd schilderlessen blijven volgen en leer ook naaien omdat ik iets wil doen met combinatie zeefdruk, accessoires en kleding.

Dat had ik eigenlijk willen doen in de specialisatiejaren, een richting die er aan de academie niet gekomen is.

Na even doorzetten in mijn eigen atelier, met een hoofd vol creatieve plannen en mensen om me heen die me steunen, is McVirtus ontstaan.

Binnen dat framework wil ik mensen blijmaken met mijn haalbare, schaalbare, betaalbare gepersonaliseerde juweeltjes en mezelf verrassen met nieuwe ontdekkingen.

 

Tentoonstellingen

 

2008 Womenart - C.G.H.Hasselt

2009 Kunstwinkel - Vismarkt Hasselt

2009 Womenart2 - De Oude Barrier - Wimmertingen

2011 Opnieuw geboren worden - Sint-Quintinuskathedraal - Hasselt

2012 Designed by me - Z33 en Kunstwerkt - Hasselt

 

Copyright © All Rights Reserved